Menu

Организација

Студентски парламент Биолошког факултета је званично студентско тело  које заступа студенте, бори се за њихове захтеве, и штити њихова права и интересе.

Парламент чини 23 (двадесет три) члана од којих су 12 (дванаест) изабрани представници сваког модула одређене генерације на свакој од четири године предвиђене студијским програмом на Основним академским студијама, 5 (пет) изабрани представници сваког студијског програма на Мастер академским студијама Факултета и 6 (шест) чланова су изабрани представници свих студената Биолошког факултета. Општи избори се одржавају једном годишње, у априлу месецу, када сваки студент Биолошког факултета има право да гласа и да се кандидује за члана Парламента. На Општим изборима се бирају чланови Парламента за наредну школску годину, као и делегат Парламента у Студентском парламенту Универзитета у Београду. Сваке године студенти Биолошког факултета су благовремено обавештени о конкурсима везаним за Парламент, као и о самом одржавању избора. На почетку сваке школске године одржавају се Допунски избори на којима се бирају представници модула на првој години академских студија и представници мастер академских студија.

 У циљу остваривања интереса студената Биолошког факултета, Парламент остварује сарадњу са другим органима Факултета и Универзитета у Београду, са надлежним министарствима, другим државним органима и организацијама и органима локалне и градске управе, даје мишљење и предлоге надлежним органима у вези са питањима која су од интереса за рад Факултета и високог образовања. Парламент остварује сарадњу са другим студентским организацијама и одговарајућим удружењима у земљи и иностранству. 

Парламент заступа Председник Парламента. Ставови Парламента, по различитим питањима, износе се на седницама Савета Биолошког факултета и Наставно-научног већа, где представници Парламента заједно са Наставним особљем и Деканским колегијумом дефинишу права студената и разматрају њихове захтеве.

Студентски парламент Биолошког факултета (СПБФ) дела у складу са Статутом Биолошког факултета и Правилником о организацији и раду СПБФ-а који се могу наћи у архиви СПБФ-а на сајту студената Биолошког факултета (http://biolozi.bio.bg.ac.rs/).

Званична адреса СПБФ-а је Студентски трг 3/II , 11 000 Београд, Република Србија, са назнакаом „За Студентски парламент“.

 

Актуелни Председник СПБФ-а – Ана Станковић  (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.)

 

 

Председници СПБФ:

2016/17. - Стефан Јаковљевић

2015/16. - Валентина Караџић

2014/15. - Дино Мартинић

2013/14. – Милица Новаковић ; Дино Мартинић

2012/13. – Милица Новаковић

2011/12. – Стефан Прековић

2010/11. – Јована Адамовић

2009/10. – Стефан Стошић

 

Go to top