Menu

Промоција Биолошког факултета Универзитета у Београду

Пројекат под називом "Промоција Биолошког факултета Универзитета у Београду" спроводе чланови Студентског парламента и Савеза студената Биолошког факултета. Биолошки факултет УБ у потпуности је подржао наш предлог пројекта. У оквиру овог пројекта, организациони тим окупљен овим поводом осмислио је комплетни визуелни идентитет промотивног материјала факултета (брошуре, флајере, постере, банере), као и садржај истих. Оно што је у неку руку најважније, реализацијом овог пројекта Биолошки факултет је добио штампани и електронски информатор који је припремио организациони одбор пројекта уз подршку Управе факултета. Такође, осмишљен је и креиран посебан одељак, односно подсајт "За будуће студенте" на сајту студената Биолошког факултета на којем се ученици средњих школа могу информисати о свему њима важном, а тиче се самог уписа и студија на Биолошком факултету УБ. До сада је посећено више сајмова образовања широм Републике Србије, где су сви заинтересовани ученици могли да се близе информишу о факултету и чују утиске од стране студентских представника. Будући да ће се реализација овог пројекта наставити и до краја 2015. године, предвиђена је посета у осамдесет средњих школа у Републици Србији где ће се одржати презентација о биолошким наукама и условима уписа на наш факултет. Такође, предвиђено је оспособљавање великог монитора и малог монитора испред Студентске службе Биолошког факултета који ће како текући, тако и будући студенти нашег факултета моћи да користе.

“WiBioSE Conference” - Zimska evropska konferencija studenata biologije

WiBioSE Conference је студентска конференција у области биолошких наука која је одржана од 2. до 8. фебруара 2014. године у Аранђеловцу и Београду. Партнери ССБиФ на овом пројекту су Биолошки факултет УБ, Општина Аранђеловац и Друштво медицинских миколога Србије. Такође, Хемофарм фондација, Biomedica, Електродистрибуција Аранђеловац и Електродистрибуција Топола су подржали реализацију пројекта. Ова конференција дели идеју европског симпозијума студената биологије (Symposium of Biology Students in Europe – SymBioSE - www.symbiose.eu.org ) и подржана је од стране званичника SymBioSE Conference. Теме свих области биолошких наука су биле заступљене на WiBioSE Conference (зоологија, ботаника, екологија, молекуларна биологија, биохемија, биофизика, биомедицина и др). Конференција је окупила 40 изванредних студената из Европе, који се баве научно-истраживачким радом (са сва три нивоа студија).Богат стручни програм чинила су предавања водећих стручњака из Србије и самиx учесника, као и секције постер презентација. Екскурзије и друштвени догађаји, у циљу даљег бољег упознавања и ширења културолошких видика учесника, биле су саставни део конференције. Што се тиче селекционих критеријума оформљена је посебна комисија, која укључује стручњаке из области биолошких наука. Пријављени кандидати бирани су на основу предложених радова и мотивације. Подједнако су били заступљени радови из свих области биолошких наука.

Ова манифестација ће за циљ је имала повезивање младих научника на личном и професионалном плану кроз размену досадашњих резултата и искустава. Учешћем на конферецији млади научници имали су прилику да усаврше вештине презентовања научних резултата. Употребом стандардизованих темплата за писање саопштења учесници суутврдили правила писања саопштења која се користе и на професионалним конференцијама. Публикација (Зборник) је трајно наслеђе са ове конференције. Објављен је Зборник научних радова презентованих на конференцији који је каталогизован у публикацији Народне библиотеке Републике Србије, ISBN 978-86-917469-0-2. Одржавање ове конференције ће допринело је промоцији како науке, тако и образовања у Србији. Конференција је обележила и јубилеј поводом 160 година постојања Биолошког факултета Универзитета у Београду и тиме допринела промоцији Факултета. Скуп има званичну интернет презентацију на академској мрежи Универзитета у Београду http://wibiose.bio.bg.ac.rs/ . На следећем линк-у можете погледати Press clipping WiBioSE konferencije.

Go to top