Menu

Организација

Савез студената Биолошког факултета (ССБИФ) је удружење студената Биолошког факултета и члан је савеза студентских организација, Савеза студената Београда (ССБ). ССБиФ је добровољно, непрофитно удружење, основано на неодређено време и правни је наследник ССБиФ-а који је основан први пут 28.06.1994. Организационо је повезан са осталим Савезима студената при Универзитету у Београду и у оквиру својих програмских активности сарађује са свим удружењима, организацијама и заједницама које се придржавају Устава и Закона. 

Савез студената Биолошког факултета се залаже за препознавање студената као значајне компоненте друштва која има покретачку снагу, побољшање њиховог положаја на свим нивоима, као и њихово укључивање у процесе доношења одлука. Такође се залажемо и за заштиту животне средине и очување природе, као и за еколошку одрживост и њену промоцију.

Сви студенти Биолошког факултета УБ су чланови ССБиФ.

Циљеви ССБиФ су: 

1. унапређење стандарда студената, 

2. обезбеђивање бенефиција за чланове ССБиФ,

3. признавање студија као рада,

4. подизање свести младих и студената о важности неформалног образовања,

5. унапређење наставе и науке на Биолошком факултету, 

6. доприношење даљем развоју и раду Биолошког факултета,

7. промоција биолошких наука и научно-истраживачког рада у области биолошких наука,

8. остваривање студентских права и обавеза и побољшање услова рада свих студената Биолошког факултета, 

9. повезивање и интеграција студената Биолошког факултета са студентима других сродних наука на националном и интернационалном нивоу,

10. стручно усавршавање студената, подизање свести цивилног друштва и побољшање стања у области заштите животне средине и природе,

11. као  и у области људских права, повећање партиципације младих у процесима доношења одлука на свим нивоима, 

12. обезбеђивање садржајнијег и квалитетнијег културно-забавног и спортског живота студената.

Извршни орган Савеза студената Биолошког факултета је Управни одбор који броји 7 чланова. Управни одбор  доноси одлуке већином гласова од укупног броја чланова. У оквиру ССБиФ основан је Пројектни центар, Хуманитарни тим, Тим за маркетинг, Тим за логистику и Спортска секција Савеза студената Биолошког факултета.

Пројектни центар чине искуснији чланови ССБиФ-а који су прошли обуку из писања предлога пројекта. У складу са одлукама донетим на Скупштини ССБиФ-а чланови пројектног центра, прате конкурсе финансијера, осмишљавају пројекте који се уклапају план активности за наредни период и раде на изради пројектне документације.

Чланови тима за логистику се баве организовањем догађаја, едукативних и свих осталих неадминистративних активности из поља деловања ССБиФ-а. 

Чланови хуманитарног тима баве се организовањем свих активностима ССБиФ-а хуманитарног карактера, које могу бити редовне или ванредне. Редовне активности се односе на све активности које се одвијају у одређено доба године, или на одређене временске интервале, као што су скупљање новогодишњих пакетића за децу без родитељског старања или добровољно давање крви.

Маркетинг тим има задужење да обавештава студенте о протеклим и актуелним активностима ССБиФ-а путем сајта студената, друштвених мрежа и свих осталих гласила.

Спортску секцију чине спортисти-студенти Биолошког факултета, који наступају за Биолошки факултет УБ. 

ССБиФ тренутно броји тридесетак активних чланова који су распоређени по тимовима, у секцији или у пројектном центру на основу њихове квалификације или мотивације да се баве одређеним активностима у оквиру саме организације или одређеног пројекта, акције коју ССБиФ спроводи. Такође, сваки студент Биолошког факултета који има жељу и мотивацију да се бави остваривањем циљева организације може приступити раду неког од тимова, секције или центра пријављивањем на јавни конкурс ССБиФ, који се расписује два пута у току године.

Управни одбор Савеза студената Биолошког факултета чине: 

Председник Савеза студената Биолошког факултета

Дино Мартинић

Генерални секретар Савеза студента Билошког факултета

Милица Новаковић

ПР и координатор Тима за маркетинг Савеза студената Биолошког факултета

Олга Јовановић

Координатор Хуманитарног тима Савеза студената Биолошког факултета

Ивана Никић

Координатор Тима за логистику Савеза студената Биолошког факултета

Тијана Обрадовић

Координатор Спортске секције Савеза студената Биолошког факултета

Милош Збиљић

Све информације о раду ССБиФ-а можете да добијете преко email-а: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Наша Facebook група је www.facebook.com/groups/ssbif/ 

Наша Facebook страница је http://www.facebook.com/ssbif преко којих можете да пратите све актуелности.

 

Go to top