Menu

Хуманитарни тим

Хуманитарни тим Савеза студената Биолошког факултета се оформио на иницијативу неколико чланова Савеза, за жељом да се укључе у друштвено одговорне активности и да помажу особама којима је помоћ неопходна. Од формирања овог тима прошло је две и по године и од самог почетка одлично функционише. Тим се показао најактивним када је то било најпотребније и наставља да ради пуном паром. Подршку за свој рад добија не само од чланова Савеза, већ и од свих студената и професора и осталих запослених на Биолошком факултету!

 Организатор Хуманитарног тима и координтор свих активности је Ивана Никић.

ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП

Хуманитарни тим Савеза студената Биолошког факултета, придружио се хуманитарно еколошкој акцији ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП, у којој сакупљамо све врсте пластичних чепова ( разне врсте напитака, кућне хемије итд. ), за рециклажу, како би се од средстава рециклаже вршила набавка ортопедских помагала ( инвалидских колица, штака, ходалица итд.) Удружењу параплегичара и квадриплегичара Баната.  

 

На Институту за Зоологију у Овалној сали и Институту за физиологију и биохемију у сали 62 постављене су видно обележене картонске кутије у које можете оставити чепове.

ЈЕДАН ПАКЕТИЋ, МНОГО ЉУБАВИ

Хумаитарни тим Савеза студената Биолошког факултета je подржао акцију „Један пакетић, много љубави“, прикупљањем слаткиша, сланиша и играчака за децу социјално-угожених породица на територији Градске општине Стари град и децу на болничком лечењу која неће бити у могућности да проведу Нову годину у кругу породице. Акција „Један пакетић, много љубави“ је традиционална акција Црвеног крста општине Стари град  која се реализује непосредно пред новогодишње празнике.

Само прикупљање је било одржано у холу Филолошког факултета, 18., 19. и 20. децембра. Овом приликом желимо да се захвалимо нашим студентима и студентима Филолошког факултета на изузетно великој подршци овој акцији. Сакупили смо преко 20 кеса слаткиша и сланиша и три велике кесе играчака и књига за децу, што је довољно за 15ак пакетића!

Више о овој акцији можете да пронађете на: http://www.crvenikrststarigrad.org.rs/jedan-paketic

ПРИКУПЉАЊЕ ГАРДЕРОБЕ ЗА ДЕЦУ ИЗ СВРАТИШТА

Хуманитарни тима ССБИФ-а је опет био вредан и  организовао акцију прикупљања гардеробе и хигијене за децу која су штићеници Свратишта. Три дана су наши студенти доносили гардеробу, обућу, хигијену и играчке за децу са улице. Колико су биолози хумани, показује скоро 30 пуних кеса гардеробе и претрпана кола која су се откотрљала до Свратишта!

ПРИКУПЉАЊЕ ПОМОЋИ ЗА НАЂУ

Хуманитарни тим ССБИФ-а је 16. априла 2014. године организовао караоке журку хуманитарног карактера за малу Нађу Новаковић, која је оболела од тешког облика леукемије. За њено лечење у иностранству је потребна велика сума новца, а студенти Биолошког факултета и ССБИФ су желели да дају свој скроман допринос. Журка је била организована у кафани Крчмарица и овом приликом се захваљујемо власнику и особљу Крчмарице на обезбеђеној техничкој подршци, сарадњи и донацији. Сав приход од улазница, „новац из кутије“  и део прихода од продатог пића, у укупној суми од 25.000,00 РСД је уплаћен на Нађин рачун. Упркос јако лошем времену и обилним падавинама тог дана, број колега који је дошао на журку је био велики. Заједно са сјајном атмосфером, добили смо још већу мотивацију да организујемо још хуманитарних журки за неке друге малишане којима је неопходна помоћ! :)

ПРИКУПЉАЊЕ ПОМОЋИ ЗА ПОПЛАВЉЕНА ПОДРУЧЈА

Одмах након катастрофалих поплава која су погодила Србију, Савез студената Биолошког факултета, на челу са Хуманитарним тимом, је организовао прикупљање хране, хигијенских производа и гардеробе за особе угрожене поплавама. Прикупљање је било оргранизовано на Институту за зоологију и у периоду од 10-17 часова прикупљено је на десетине великих џакова. Све прикупљене ствари су однете у зграду Општине Стари град, где су у наредних пар сати биле спроведене до најугроженијих подручја. У наредне две недеље, ССБИФ и студенти Биолошког факултета су се приључили акцији прикупљања у холу Хемијског факултета, при заједничкој организацији свих факултета ПМФ групације.

Овом приликом се захваљујемо свим колегама који су помогли у границама својих могућности и показали солидарност у овом тешком периоду!

 

Go to top