Menu

Јавни позив за волонтере на пројекту “Промоција Биолошког факултета Универзитета у Београду” за школску 2018/2019. годину

Драге колегинице и колеге,

Студентски парламент и Савез студената Биолошког факултета објављују јавни позив за волонтере на пројекту “Промоција Биолошког факултета Универзитета у Београду”.

Пројекат “Промоција Биолошког факултета” се састоји из 4 целине, односно 4 циља који су предвиђени реализацијом овог пројекта:
Израда информатора, формирање посебног одељка “За будуће студенте” у оквиру сајта студената Биолошког факултета, излагање на сајмовима образовања и дизајнирање и
штампа промотивног материјала су такође саставни делови пројекта који су већином реализовани у току претходних школских година. Презентовање факултета и биолошких наука по средњим школама је само један сегмент пројекта. Да бисмо остварили циљ и у оквиру овог сегмента пројекта потребна нам је ваша помоћ!

Општи циљ пројекта је повећање заинтересованости ученика средњих школа за изучавање биолошких наука. Најбољи начин за остварење овог циља јесте повећање информисаности ученика о томе шта Биолошки факултет изучава, како то изгледа студирати га и који је то дијапазон области којима се свршени студенти могу бавити након завршетка студија.

Волонтери на овом пројекту су студенти Биолошког факултета који желе да узму учешће у реализацији тако што ће презентовати Биолошки факултет ученицима четврте године средњих школа у градовима Србије*. Пожељно је да су ти студенти уједно и похађали средњу школу у којој треба да презентују факултет, као и да имају искуства у области јавног наступа и поседују презентационе вештине (уколико их имате - у упитнику напишите како сте их стекли).

Сви волонтери ће проћи едукацију у вези са начином презентовања и садржајем који се презентује ученицима у средњим школама. Реализација презентација у београдским школама је планирана за месец децембар ове године, а у осталим градовима Србије за летњи семестар.

Трошкови аутобуског превоза волонтера до школе која се налази изван Београда ће сваком волонтеру бити покривени буџетом пројекта, са изузетком београдских општина Младеновац и Обреновац, за које ће такође трошкови превоза бити рефундирани.

Упитник преко којег се можете пријавити за волонтирање се налази на следећем линку

Студенти се могу пријавити до 21. новембра 2018, године до 22 часа.

Замолио бих и студенте који су већ учествовали у овом пројекту да се такође пријаве због прављења јединствене базе волонтера за ову школску годину.

Узимањем учешћа на овом пројекту кроз волонтерске активности имате прилику да усавршите ваше вештине јавног презентовања најпре кроз едукацију, а затим и практично - одласком у школе. Поред тога, сваки студент-волонтер добија по један ваннаставни ЕСПБ бод у додатку дипломи на крају школске године за сваку одржану презентацију.

*Списак градова у чијим средњим школама ће се вршити промоција: Алексинац, Аранђеловац, Београд, Бачка Паланка, Бачка Топола, Бор, Ваљево, Врање, Вршац, Зајечар, Зрењанин, Зубин Поток, Јагодина, Кикинда, Ковин, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Лазаревац, Лесковац, Лозница, Мајданпек, Неготин, Ниш, Нови Пазар, Нови Сад, Панчево, Петровац на Млави, Пирот, Пожаревац, Пожега, Прибој, Смедерево, Смедеревска Паланка, Сомбор, Сремска Митровица, Суботица, Ужице, Чачак, Шабац;

У нади да ћемо се на едукацијама видети у што већем броју!

Координатор пројекта “Промоција Биолошког факултета”,

Матеја Јовановић

OAM - rezultati kolokvijuma (praktičnog ispita) za sve generacije

Poštovani studenti, 

U prilogu se nalazi dokument sa rezultatima kolokvijuma (praktičnog ispita) održanog 14.11.2018. godine. Na kraju spiska su rezultati studenata ranijih generacija. Ukoliko želite da vidite vaš kolokvijum i proverite bodove, možete doći u Botaničku baštu od srede 21.11. do petka 23.11. u periodu od 10 do 14 časova i potražiti Olgu Jakovljević ili Draganu Predojević.

 

S poštovanjem, 

Katedra za AML

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Rezultati kolokvijuma (prakticnog ispita) iz OAM.docx)Rezultati kolokvijuma (prakticnog ispita) iz OAM.docx 19 Kb

Konkurs za saradnike Centra za naučno-istraživački rad studenata Biološkog fakulteta

KONKURS ZA SARADNIKE CENTRA ZA NAUČNO-ISTRAŽIVAČKI RAD STUDENATA BIOLOŠKOG FAKULTETA

 

 

 

 

Drage koleginice i kolege,

 

Organizacionom timu CNIRS-a je potrebno pojačanje. Povodom toga Vas pozivamo da se pridružite našem timu.

 

Pravo učešća na konkursu imaju studenti osnovnih i master akademskih studija Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

Za prijavu na konkurs neophodno je proslediti sa svog studentskog mail-a biografiju na adresu:

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Nakon primljenog mail-a dobićete potvrdu prispeća istog.

 

ROK ZA PRIJAVU JE 23. NOVEMBAR U 23:59 ČASOVA*

 

*sve prijave koje stignu nakon roka za prijavu neće biti uzete na razmatranje

 

Nakon završetka konkursa, članovi Upravnog odbora će organizovati sastanke sa svim prijavljenim kandidatima, nakon čega će biti objavljeni rezultati konkursa.

 

 

 

Vaš CNIRS

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈЕ ФОНДАЦИЈЕ МИЛАНА СТЕФАНОВИЋА-СМЕДЕРЕВЦА И СУПРУГЕ ДАРИНКЕ

Драге колегинице и колеге,

Расписује се Конкурс за доделу 1 (једне) стипендије Фондације Милана Стефaновића-Смедеревца и супруге Даринке студенту Универзитета у Београду са факултета на којима се подстиче развој менаџмента као и других научних дисциплина чији је предмет унапређење трговине, за школску 2018/2019 годину.

На Конкурс се могу пријавити студенти основних академских студија са факултета Универзитета у Београду, на којима се подстиче развој менаџмента као и других научних дисциплина чији је предмет унапређење трговине, који се у школској 2018/2019 години финансирају из буџета Републике Србије.

Критеријуми за добијање стипендије су:

1) редовно уписивање школске године,

2) висина просечне оцене свих положених испита из претходних година студија: најмање 9,00.

Предност ће имати студенти који су уписани на акредитовани студијски програм/модул менаџмента или трговине.    

Студенти који су корисници других стипендија, немају право на стипендију Фондације Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке.

Стипендија се додељује за временски период од десет месеци у месечном нето износу од 10.000,00 динара.

Потребна документација за пријаву:

    1. Пријава (Образац преузети у формату PDF са интернет странице Универзитета у Београду www.bg.ac.rs – у делу „Стипендије и конкурси“, или у  портирници зграде Универзитета у Београду на Студентском тргу број 1,

    2. Уверење факултета о упису школске 2018/2019 године у статусу студента који се финансира из буџета Републике Србије,

    3. Уверење факултета о положеним испитима и просечној оцени свих положених испита из претходних година студија,

    4. Штампане податке са електронске личне карте или фотокопију важеће личне карте.

Комплетна документација наведена у члану 5. Одлуке, доставља се у електронској форми, у PDF формату, као један документ, као и у штампаној форми.

Рок за подношење пријава је од 14. новембра до 14. децембра 2018. године.

Пријаве се подносе на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг бр. 1 са назнаком - за Конкурс Фондације Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке.

Електронска адреса на коју треба доставити документацију је: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..  

Додатне информације заинтересовани кандидати могу добити у Сектору за инвестиције и управљање имовином Универзитета и универзитетских задужбина и фондација, на телефон:  (011) 3207-426.

Избор кандидата за доделу стипендија врши Одбор Фондације Милана Стефaновића-Смедеревца и супруге Даринке, о чему објављује одлуку на интернет страници Универзитета у Београду www.bg.ac.rs у делу „Стипендије и конкурси“.         

На одлуку о додели стипендије студент има право приговора Одбору Фондације у року од 8 дана од дана објављивања одлуке.  

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈЕ ЗАДУЖБИНЕ ЉУБИЦЕ М. ЗДРАВКОВИЋ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019 ГОДИНУ

Драге колегинице и колеге,

Расписује се Конкурс за доделу једне стипендијe студенту Универзитета у Београду, за школску 2018/2019 годину.

На Конкурс се може пријавити студент основних академских студија који се у школској 2018/2019 години финансира из буџета Републике Србије.

Критеријуми за добијање стипендије су:

1) редовно уписивање школске године и

2) висина просечне оцене свих положених испита из претходних година студија: најмање 9,00.

Студенти који су корисници других стипендија, немају право на стипендију Задужбине Љубице М. Здравковић.

Стипендија се додељује за временски период од десет месеци у месечном нето износу од 6.000,00 динара.

Потребна документација за пријаву:

    1. Пријава (Образац преузети у формату PDF са интернет странице Универзитета у Београду www.bg.ac.rs – „Стипендије и конкурси“, или у  портирници зграде Универзитета у Београду на Студентском тргу 1,

    2. Уверење факултета о упису школске 2018/2019 године у статусу студента који се финансира из буџета Републике Србије,

    3. Уверење факултета о положеним испитима и просечној оцени свих положених испита из претходних година студија,

    4. Штампане податке са електронске личне карте или фотокопију важеће личне карте.

            Рок за подношење пријава је од 14. новембра до 14. децембра 2018. године.

Пријаве се подносе на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг бр. 1 са назнаком - За Конкурс Задужбине Љубице М. Здравковић.

.Додатне информације заинтересовани кандидати могу добити у Сектору за инвестиције и управљање имовином Универзитета и универзитетских задужбина и фондација, на телефон:  (011) 3207-426.

Избор кандидата за доделу стипендија врши Одбор Задужбине Љубице М. Здравковић, о чему објављује одлуку на интернет страници Универзитета у Београду www.bg.ac.rs у делу „Стипендије и конкурси“.    

На одлуку о додели стипендије студент има право приговора Одбору Задужбине у року од 8 дана од дана објављивања одлуке.  

E3: EPFL excellence in engineering summer program

Da li završavaš osnovne studije ili si počeo sa master studijama? Želiš da primeniš svoje znanje na konkretnim problemima u dinamičnim i internacionalnim laboratorijama? 
 
Federalni Politehnički Univerzitet u Lozani (EPFL), u okviru E3 programa, organizuje letnje prakse za studente iz domena prirodnih nauka i inženjerstva u trajanju od 3 meseca.  Prakse su namenjene studentima završnih godina osnovnih studija i studentima master studija. U okviru E3 programa učestvuje oko 100 laboratorija i većina projekata je interdisciplinarnog karaktera sa ciljem da pripremi studente za doktorske studije i nezavisno istraživanje
Sve informacije možete naći na sajtu eee.epfl.ch. Studenti će biti rangirani i odabrani na osnovu nekoliko kriterijuma: prosek ocena, kvalitet CVa, i kvaliteta motivacionog pisma. U toku prakse, E3 program će pružiti finansijsku kompenzaciju studentima koja će im omogućiti da pokriju troškove života i smeštaja. Od kandidata se očekuje da odaberu tri laboratorije (lista ovde bit.ly/e3programepfl) i komisija će odabrati laboratoriju na osnovu interesovanja i obrazovanja kandidata. Rok za prijave je 1. februar.
 
Ključne informacije:
  1. Program je namenjen studentima završnih godina osnovnih studija i master studentima
  2. Rok za predavanje prijava je 1. februar
  3. Sve informacije i detalje programa možete naći na eee.epfl.ch
  4. Ukoliko imate imate dodatna pitanja, kontaktirati Sebastiana Gautša (Sebastian Gautsch) 
Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (E3 POSTER A2 WEB.jpg)E3 POSTER A2 WEB.jpg 821 Kb
Download this file (E3 POSTER A2 WEB.pdf)E3 POSTER A2 WEB.pdf 1165 Kb

OAM - Osnovi algologije i mikologije - test

Poštovani studenti, 

 

Podsećamo vas da će se test iz predmeta Osnovi algologije i mikologije (algološki deo) ZA SVE GENERACIJE održati u ponedeljak, 19.11.2018. godine na Fizičkom fakultetu, u sali  61, sa početkom u 8 časova. Mole se studenti da ne kasne. 

S poštovanjem, 

Katedra za AML

Страна 1 од 477

Претрага

Пријављивање

Go to top