Menu

ОТКРИВАЊЕ ГЕНОМСКЕ ИСТОРИЈЕ ЕВРОПЕ

Postovane koleginice i kolege,

 

Izuzetno nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na predavanje “Otkrivanje genomske istorije Evrope“ koje ce odrzati prof. Carles Lalueza Fox sa Univerziteta u Barseloni 28. septembra u 14.00h u Svecanoj Sali SANU. Predavanje ce biti odrzano  povodom obelezavanja 165 godina Biologije u Srbiji, kao i 50 godina Drustva geneticara.

 

Srdacan pozdrav,

 

Dekanat

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (DR CARLES LALUEZA-FOX.pdf)DR CARLES LALUEZA-FOX.pdf 616 Kb
Download this file (Lalueza-Fox CV English 2018.docx)Lalueza-Fox CV English 2018.docx 77 Kb

Viena BioCenter Student Symposium 2018

Vienna BioCenter PhD Programme, Austria
Student Symposium 2018
 
A unique opportunity for your students to take part in 
“Metamorphosis – Transforming Science”
for an inspiring discussion about the changes we as scientists will have to make, in order to move to a new chapter of scientific research.
 
 
 

Free registration until 15 October 2018

Poster Session
Science Slam Contest
Added Dimension Speakers

A limited number of travel grants are available for students from UK and Europe
(deadline for applications 15 September)

Дан науке у Србији 2018

Биолошки факултет Универзитета у Београду и Центар за научно-истраживачки рад студената Биолошког факултета и ове године обележавају Дан науке у Србији.

Манифестација поводом обележавања Дана науке у Србији биће одржана 10. јула у Ботаничкој башти "Јевремовац", а улаз ће бити бесплатан за све заинтересоване посетиоце у периоду од 10 до 18 часова.

У  оквиру обележавања Дана науке у Србији имаћете прилику да чујете два научно-популарна предавања у периоду од 11 до 12 часова, која ће бити прилагођена различитим нивоима познавања биологије. За све време трајања манифестације моћи ћете да учествујете у разним радионицама које ће бити прилагођене за све узрасте. Поред предавања и радионица позивамо вас да нам се прикључите у дебати која ће бити организована у поподневним часовима. Такође, уживаћете у поставци прелепих фотографија које су дело студената биологије, као и у бесплатним, стручним вођењима по Ботаничкој башти која ће се организовати у више термина (програм се налази приложен на дну стране).

За више информација пратите догађај на Фејсбуку.

 

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (program_dan_nauke.pdf)Програм  159 Kb

UNIFood konferencija

Kao jedan od događaja koji će se održati 2018. godine u cilju proslave 210. godišnjice Univerziteta u Beogradu, sa zadovoljstvom najavljujemo konferenciju UNIFood koja će se održati od 5. do 6. oktobra 2018. godine u Beogradu. Оrganizovanje ovog događaja biće u skladu sa najboljim rezultatima Univerziteta u Beogradu na akademskom rangiranju svetskih univerziteta, gde je Univerzitet u Beogradu bio na 35. mestu u oblasti prehrambene nauke i tehnologije.

Više informacija o UNIFood konferenciji ovde.

Letnji startap studentski kamp 2018

Naučno-tehnološki park Beograd pokreće prvi Letnji startap studentski kamp 2018, koji će biti održan u inspirativnom prostoru kompleksa NTP Beograd u periodu od 10. do 13. jula 2018. godine. Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10 multidisiplinarnih timova razvijaće svoju kreativnost, preduzetnička znanja i veštine kroz odgovor na jedan od izazova koje timski odaberu.

Za učešće na kampu dovoljna je vaša želja da zakoračite u startap svet i volja da stručno napredujete! Nije potrebno da imate svoj tim ili da već imate poslovnu ideju. Do nje ćemo doći zajedno na kampu.

Program kampa obuhvata predavanja i interaktivne radionice koje uvode u proces kreiranja poslovnih ideja, razvoja LEAN poslovnog modela – sa akcentom na definisanje problema & rešenja, definisanju profila & segmenta kupaca, konkurenciji & tržištu, kao i razvoja veština neophodnih za mapiranje i razvoj potencijalnih poslovnih prilika.

Postavljeni izazovi imaće širi društveni kontekst i biće usmereni su na poboljšanje života u zajednici, a timovi će na inovativan način rešavati neke od problema koje sami uoče u okviru izabrane oblasti. Kroz kreativne radionice i timsku saradnju, studenti će imati priliku da se oprobaju u kreiranju startap ideja odgovaranjem na zadate izazove, kao i da postanu mladi lideri koji će uticati na promene u našem društvu.

 

Pored učenja i rada, biće organizovana sportska takmičenja i neformalna druženja na kojima će studenti imati prilike da se upoznaju i druže sa predstavnicima kompanija NTP Beograd.

Poziv je otvoren do 30. juna 2018. godine. Kriterijumi za izbor učesnika kampa će biti kreativnost, motivisanost i godina studiranja (prednost studentima viših godina osnovnih studija, master i doktorskih studija). NTP Beograd snažno podržava i poziva studente SVIH obrazovnih usmerenja da se prijave na učešće u kampu.

Prijavljeni studenti će biti obavešteni o rezultatima selekcije putem mejla, najkasnije do 4. jula 2018. godine.

Učešće na kampu je bez nadoknade. Kamp će biti realizovan u popodnevnim časovima, tokom četiri dana i obavezan je za sve registrovane učesnike. Najbolji timovi i pojedinci dobiće sertifikate o uspešno obavljenoj obuci.

Programi Naučno-tehnološkog parka biće na raspolaganju timovima koji budu želeli da nastave sa razvojem svojih ideja.

Link do formulara za prijavu.

Још чланака...

Go to top